Švýcarský bramborový salát

Potřebujeme:

200 g salátových brambor, 1 velkou cibuli, 2 lžíce oleje, 2 lžíce octa a trochu zeleninového vývaru, ½ svazku ředkvičky, 1 lžíci bylinkového oleje, 20 g ementálu nebo jiného sýra

Jak na to:

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Uvaříme a dáme vychladnout.
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Smícháme s vychladlým bramborami a polijeme marinádou ze 2 lžic oleje, octa a zeleninového vývaru. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
Zamícháme do brambor a polijeme bylinkovým olejem. Nakonec salát posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme samostatně, bez dalších příloh.

Podobné recepty:

Švýcarský bramborový salát, Švýcarský bramborový salát, Bramborový salát s celerem a jablky, Švýcarský salát, Švýcarský salát