Řízky na ruby

28.10.2008
Potřebujeme:

Vepřové na řízky,sůl pepř,anglickou slaninu,cibule,mouka ,vejce

Jak na to:

Řízky naklepeme osolíme a opepříme.Pak je obalíme v hl.mouce a ve vajčku a na pánvy opečeme po obouch ctranách než se vajčko do zlatova upeče.Připravíme si zapékací mísu nebo hrnec.Na dno hrnce dáme slaninu a cibul a na to dáme upečené řízky ve vajčku.Na každý řízek dáme opět slaninu a cibul čím více tím lépe a tak vršíme dokud máme mísu nebo hrnec naskládaný.Přiklopíme a dáme na 20 min.do trouby péct.Pečeme tak na 200-250stupňů dokud nepustí lahodnou štávu ze slaniny acibule.Musí to být krásně opečené a vonavé.K tomu podávám bramborovou kaši.

Podobné recepty:

Řízky na ruby, Hovězí řízky na ruby zapečené s tatarkou v troubě, Harmonické kuřecí řízky, Řízky z králíka, Opilé maso