Kardinálův koláč

9.11.2012
Potřebujeme:

50 g polohrubé mouky, 1 lžíci kypřícího prášku, 10 vajec, 290 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr na posypání
Náplň: 500 ml smetany na šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 4-5 lžic švestkových povidel

Jak na to:

Dvě vejce, 8 žloutků, 80 g krystalového a 1 vanilkový cukr vyšleháme do husté pěny. Pak jemně zapracujeme mouku s kypřícím práškem. Z 8 bílků a ze zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh.
Plech vyložíme papírem na pečení a cukrářským sáčkem něj vedle sebe střídavě vytlačujeme pásy těsta a sněhu. Plech vložíme do předehřáté trouby.
Upečený vychladlý plát rozřežeme na dvě poloviny. Jednu natřeme švestkovými povidly a šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem. Zakryjeme druhou polovinou plátu a posypeme moučkovým cukrem

Podobné recepty:

Kardinálův koláč, Kardinálův koláč, Kardinálův koláč, Kardinálův koláč, Kardináluv koláč