Svěží koláč

Potřebujeme:

1 listové těsto (500 g), balíček dětských piškotů, 350 ml mléka, 70 g vanilkového pudinku, 1 vaječný žloutek, 1 celé vejce, 1 velký kelímek tvarohu (500 g), 200 g moučkového cukru, kyselejší ovoce (např. rybíz)

Jak na to:

Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a obě části rozválíme na velikost plechu. Jednu polovinu uložíme na dno plechu.
V mléce uvaříme pudink s vaječným žloutkem. Tvaroh utřeme s práškovým cukrem. Vychlazenou pudinkovou hmotu smícháme se sladkým tvarohem a rozetřeme na první polovinu listového těsta. Následně na hustě poklademe dětské piškoty, na které rovnoměrně uložíme ovoce, nejlépe nějaké kyselejší např.. rybíz.
Na vrch položíme druhou polovinu listového těsta, propícháme vidličkou a potřeme s rozšlehaným vejcem. Ve vyhřáté troubě pečeme cca 20 minut.

Podobné recepty:

Ovocný koláč, Svěží nápoj od tisíc jezer, Svěží pomazánka na velikonoce, Svěží pamlsek, Svěží tvarohový koláč s ovocem a želé