Marinovaný česnek (na delší použití)

Potřebujeme:

500 g česneku, 2-3 lžíce oleje
Marináda: 1 litr vody, 1,5 dcl vinného octa, 5 zrnek černého a 5 bílého pepře, cukr, sůl, 2 bobkové listy, špetku nastrouhaného zázvoru

Jak na to:

Česnek rozebereme na stroužky, připravíme do sklenice, který se dá zavřít.
Marinádu povaříme 5 min a ještě teplou nalijeme na česnek. Po vychladnutí uzavřeme a dáme uležet do lednice asi na 1 týden.
Přidáme olej a necháme v chladu. Podáváme k rybího nebo k pečenému masu.

Podobné recepty:

Marinovaný lilek, Honey koktail, Marinovaný pečený úhoř, Čokoládový krém, Dezert z čerstvých pomerančů s mandlemi a maracujovou omáčkou