Řecká drůbeží polévka

Potřebujeme:

1 kuře nebo slepici, 1 mrkev, 1 cibuli, 1 malý celer, 7 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, 3,5 l horké vody, 50 g rýže, šťávu ze 2 citronů, 2 vejce, 1 lžíci petrželky, sůl , pepř

Jak na to:

Kuře omyjeme, cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme. Vložíme do hrnce, přidáme mrkev, celer, pepř a nové koření. Zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme na velmi slabém ohni, dokud maso nezměkne. Kuře vyjmeme a vývar přecedíme.
Rýži propláchneme, necháme okapat, přendáme do hrnce a zalijeme bujónem. Necháme sevřít, promícháme, přikryjeme, zmírníme oheň a vaříme asi 20 minut.
Vejce rozšleháme a pomalu, za stálého šlehání přidáváme citronovou šťávu a několik lžiček bujónu. Směs vajec, citronové šťávy a bujónu opatrně nalijeme do zbylého bujónu s rýží a vaříme 2 minuty na slabém ohni tak, aby se vejce nesrazily (těsně pod bodem varu). Polévku podáváme horkou, okořeněnou sekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Řecká slepičí polévka s vejcem, Fasolada - řecká fazolová polévka, Drůbeží maso na zelenině, Drůbeží placky, Květáková pomazánka s drůbeží šunka