Tiramisu

16.1.2012
Potřebujeme:

250 g dlouhých cukrářských piškotů, 200 g sýra Mascarpone (lze nahradit např.. Lučinou), 0,2 l smetany ke šlehání, 2 lžičky cukru, 3 šálky (300 ml) silné kávy, 0,1 l likéru (Jamaica nebo Bacardi rum) , 1 PL másla, kakaový prášek, čokoládové vločky na dekoraci

Jak na to:

Elektrickým mixérem promíchejte sýr Mascarpone, cukr a smetanu na šlehání. Smíchejte studenou kávu a přilijte rum.
Do kávové směsi lehce namáčejte piškoty (měly by být vlhké na povrchu, ale uvnitř stále křupavé).
Formu vymažeme změklým máslem. Na dno nádoby naskládejte piškoty nasáklé kávou. Na piškoty naneste vrstvu mascarponové směsi. Naneste obě vrstvy ještě jednou (nahoře by měla být mascarponová směs).
Formu s připraveným Tiramisu do chladničky a nechte uležet alespoň 5 hodin, nejlépe však přes noc.
Dezert vyjměte z chladničky, vyklopte, rozetřete na něj zbylou mascarponovou směs, posypte kakaovým práškem a ozdobte čokoládovými vločkami.

Podobné recepty:

Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu z tvarohu