Švestkový koláč

30.12.2011
Potřebujeme:

200 g másla, 120 g cukru, 250 g moučkového cukru, kůru z 1 citronu, 2 vejce, 330 g hladké mouky, 1 a půl lžičky kypřícího prášku, špetku soli, 1 kg švestek

Jak na to:

Troubu předehřejeme. Na malý plech dáme 4 lžíce másla a nahřejeme ho v troubě, dokud se máslo nerozpustí. Plech vyjmeme z trouby, rozpuštěné máslo rovnoměrně posypeme cukrem.
Na vrstvu cukru poklademe do řad těsně vedle sebe pokrájené vypeckované švestky, až je pokryt celý plech.

Těsto: Zbývající máslo utřeme s práškovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou do pěny. Přidáme vejce a střídavě přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem a se solí a mléko.
Vypracujeme hladké těsto, které stěrkou rovnoměrně rozetřeme na švestky. Koláč vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.Po upečení necháme koláč asi 10 minut vychladnout, potom ho vyklopíme na ruby ​​a necháme zcela vychladnout.

Podobné recepty:

Švestkový koláč s jogurtem, Švestkový koláč, Rychlý,snadný a výborný švestkový koláč, Bleskový švestkový koláč, Švestkový koláč