Filé se sezamovou kůrkou

30.12.2011
Potřebujeme:

80 dkg plátků rybího, citrónovou šťávu, strouhanku, 6 lžic sezamových zrníček, 1 lžičku sojové omáčky, 2 vejce, 4 lžíce polohrubé mouky, pepř, sůl, olej na smažení
Omáčka: 200 ml smetany, 2 lžíce balzamikového octa, 2 lžičky cukru, čtvrt lžičky mletého pepře, 1 lžičku soli, nasekaný kopr

Jak na to:

Plátky ryby omyjeme, nakrájíme na menší kousky, které pokapeme citrónovou šťávou a dáme odležet.
Mouku nasypeme do hlubokého talíře. Vejce rozmícháme, osolíme a opepříme. Sezamová zrnka za stálého míchání nasucho opražíme
na pánvi do zlatožlutá. Zalijeme sójovou omáčkou a osmažíme dosucha. Odstavíme a smícháme se strouhankou.
Osušené kousky ryby obalíme v mouce, ve vejci a v sezamové strouhance. Obal mírně přitlačíme.
V pánvi rozpálíme olej a kousky ryby v něm z obou stran osmahneme do světlehnědá.

Omáčka: Všechny suroviny v misce dobře utřeme a necháme při pokojové teplotě zhoustnout. Před podáváním můžeme dochutit nasekaným koprem.

Podobné recepty:

Filé na slanině, Plněné rybí filé, Filé zapečené se sýrem, Rybí filé se smetanou, Filé s lučinou