Fazolová italská polévka

Potřebujeme:

250 g bílých fazolí, 100 ml oleje, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 400 g rajčat z konzervy (bez slupky), 1 lžíci rajského protlaku, 850 ml vody, 1 lžičku oregana, 100 g těstovin, 50 g sušených rajčat, 100 g parmezánu, 1 lžíci nasekané petrželky, pepř, sůl

Jak na to:

Fazole namočíme na noc do studené vody. Vodu slijeme a fazole dáme vařit do většího hrnce. Zalijeme takovým množstvím vody, aby byla zakryta. Vaříme asi 15 minut. Fazole scedíme a odložíme do tepla.
Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme prolisovaný česnek, pokrájená rajčata a protlak. Vše promícháme a zalijeme 850 ml vody.
Vložíme fazole, ochutíme oreganem a na mírném ohni vaříme alespoň 45 minut, aby fazole změkla.
Přidáme těstoviny, sůl, pepř a nakrájené sušená rajčata.
Vše spolu promícháme a vaříme 10 minut, dokud těstoviny nezměknou.
Jednotlivé porce posypeme petrželkou a strouhaným parmazánem přímo na talíři.

Podobné recepty:

Italská fazolová polévka, Stehýnka na rozmarýnu a italská rýže, Bulharská fazolová polévka Čorba, Fazolová polévka, Moravská fazolová polévka