Pařížský šlehačkový zákusek

16.1.2012
Potřebujeme:

4 žloutky, 300 g moučkového cukru, 150 ml vody, 150 ml oleje, 200 g polohrubé mouky, 1 / 2 balíčku prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, 4 bílky
Krém: 4 šlehačky, 3 čokolády, rybízový džem na potření, kakao na posypání

Jak na to:

Den předem si připravíme krém. Uvaříme šlehačky s čokoládou, necháme je vychladnout a dáme na noc do chladničky. Na druhý den vyšleháme z chladné hmoty jemný krém.
Jednotlivé suroviny na těsto smícháme a na závěr lehce přidáme sníh ušlehaný ze 4 bílků. Připravenou masu rovnoměrně vylijeme na plech vyložený papírem na pečení.
Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 25 minut při teplotě 180 ° C. Upečený koláč potřeme rybízovým džemem a pak šlehačkového krému.
Povrch zákusku ozdobíme prosetým kakaem a dáme do chladu.

Podobné recepty:

Zákusek s hroznem a pařížským krémem, Pařížský šlehačkový zákusek, Francouzské karamelové kostky, Francouzské karamelové kostky, Pařížský krém