Paštika z kuřecích jater

17.1.2012
Potřebujeme:

500 g kuřecích jater, 2 lžíce oleje, 1 cibuli, 200 g másla, 100 g kyselých okurek, 100 g smetany, 1 PL kaparů, 1 / 2 lžičky mleté ​​červené papriky, 1 / 2 lžičky mletého pepře, 1 / 2 lžičky mletého kmínu, 1 lžička paštikové koření, sůl, 1 PL želatiny, 100 ml mléka, tuk na vymazání formy

Jak na to:

Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme kuřecí játra, 7 až 10 minut opékáme a necháme vychladnout.
Želatinu zalijeme studeným mlékem, necháme nabobtnat a pak ji rozpustíme ve vodní lázni. Játra a okurky umeleme na masovém mlýnku.
Máslo vyšleháme do pěny, přidáme papriku, pepř, kmín, paštikový pepř, sůl a promícháme. Potom přidáme kapary, umletou játra, rozpuštěnou želatinu v mléce, vyšlehanou smetanu a promícháme.
Masu nalijeme do připravené formy srnčí hřbet a dáme na 2 až 3 hodiny do chladničky ztuhnout. Hotovou paštiku vyklopíme a pokrájíme na plátky.

Podobné recepty:

Domácí paštika z kuřecích jater, Francouzská paštika z kachních jater, Kuřecí játra s grapefruitem, Jednohubky z kuřecích jater se skaramelizovanou cibulkou, Paštika z husích jater