Raviolli s rybí nádivkou

Potřebujeme:

Těsto: 300 g hladké mouky, 3 vejce, sůl
Náplň: 300 g rybích filetů např.. tresky, 2 lžíce citronové šťávy, 1 cibuli, 1 PL másla, 1 lžičku nasekaného tymiánu, 2 lžíce nasekané petrželky, sůl, pepř
Omáčka: 200 ml rybího vývaru, 50 ml suchého bílého vína, 1 cibule, 1 lžíce másla, 2 lžičky hladké mouky

Jak na to:

Mouku, vejce a sůl zpracujeme na vláčné těsto, které necháme 20 minut odpočívat.
Cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky a opečeme na horkém másle, přidáme tymián a vše opečeme nezesklovatí. Rybu nasekáme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, nasekanou petrželku a citrónovou šťávu. Ochutíme solí a mletým pepřem.
Těsto důkladně rozválíme, nakrájíme na dlouhé široké pásky, které poklademe na pomoučněný vál a nakrájíme na 10 x 10 cm velké čtverce. Čajovou lžičkou klademe na čtverce rybí náplň, přehneme je do tvaru trojúhelníku a okraje dobře stlačíme. Plněné těstoviny vaříme v osolené vodě asi 4 minuty.
Na omáčku očistíme a na jemno nasekáme cibuli. V malém hrnci zahřejeme máslo, přidáme cibuli a jemně posypeme moukou. Přilijeme víno, rybí vývar a vaříme 5 minut. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Raviolli scedíme a podáváme s omáčkou.

Podobné recepty:

Marinovaný celer s rybí majonézou, Kyselá garnátová polévka, Zapečené rybí filé, Zapékané rybí filety, Pstrúžek z našého potoka