Bylinkový chléb

Potřebujeme:

1 kostku droždí (42 g), 300 g hladké mouky, 300 g celozrnné mouky, 50 ml oleje, 1 lžička soli, 4 lžičky bylinek (cibulová nať, kopr, bazalka, estragon)

Jak na to:

Do vlažné vody rozdrobíme droždí a směs necháme asi 5 minut kynout. Kvásek vlijeme do mouky se solí a olejem, vypracujeme polotuhé těsto a necháme přikryté kynout asi hodinu.
Vmícháme bylinky, těsto rozdělíme na dva díly a prohněteme.
Vytvarujeme bochánky, které dáme na vymazaný plech. Necháme hodinu kynout, potřeme vlažnou vodou a nožem povrch chleba mírně nakrojíme.
Chléb vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 220 ° C asi 20 minut, dalších 25 minut při snížené teplotě asi 180 ° C a během pečení 2-krát potřeme vodou.
Po vytažení z trouby bochník lehce poprášíme moukou.

Podobné recepty:

Drůbeží fondue party, Opékaný chléb ve vajíčku se sýrem, Baby mix s rýží, šunkou a sýrem, Jehněčí bylinkový hřbet, Jehněčí bylinkový hřbet