Jogurtové kuře se zeleninovou přílohou

Potřebujeme:

750 g kuřecích prsíček, 400 g bílého smetanového jogurtu, 5 PL citronové nebo limetkové šťávy, 1 stroužek česneku, 2 lžičky kari, 1 lžička zázvorový prášku, 1 lžička drceného kmínu, 1 zelenou feferonku, 400 g mrkve, 100 ml pomerančové šťávy, 2 PL hořčičných semínek, 3 lžíce oleje, 4 lžíce mléka, sůl, pepř, 1 / 2 salátové okurky, 50 g pražených kešu

Jak na to:

200 g jogurtu smícháme s 2 PL limetové nebo citronové šťávy, prolisovaným česnekem, kari, zázvorem, 1 / 2 lžičky kmínu a polovinou zelené feferonky.
Kuřecí prsa nakrájíme na dlouhé tenké proužky a harmonikově je napíchneme na jednotlivé špejle. Potřeme jejich jogurtovou směsí a odložíme na dvě hodiny do chladničky.
Očištěnou a nahrubo nastrouhanou mrkev, zbytek feferonky, hořčičná semínka podusíme na oleji. Přidáme 2 lžíce limetové šťávy, pomerančovou šťávu, dochutíme solí a odložíme do chladu.
Špízy uložíme na plech vyložený vymazaný alobalem, osolíme a pečeme při teplotě 220 stupňů asi 15 minut. Oloupanou okurku rozkrojíme, zbavíme dužiny se semínky a nakrájíme na kostky.
Spolu s praženými kešu oříšky ji přimícháme k podušené zelenině.
Upečené kuřecí špízy podáváme s vychlazeným jogurtovou omáčkou.

Omáčka: 200 g jogurtu smícháme s 1 / 2 lžičky kmínu, mlékem, 1 PL limetové šťávy, solí a pepřem.

Podobné recepty:

Kuře na francouzský, Kuře na kysaném zelí, Řízky v jogurtové marinádě, Kuřecí prsa v marinádě, Kuře na olivovém oleji