Nádivka z mletého masa s vejcem

Potřebujeme:

2 cibule, 1 až 2 stroužky česneku, 1 svazek petrželky, 2 stonky tymiánu, 1 lžíce másla, 1 kg mletého masa (půl hovězího a půl vepřového), 6 vajec, 3 lžíce strouhanky, 2 lžičky hořčice, 1 lžičku rajčatového protlaku, 1 lžička mleté ​​červené papriky, půl lžičky mletého chilli koření, půl lžičky nastrouhané citronové kůry, sůl, pepř

Jak na to:

Oloupanou cibuli a česnek velmi na jemno nakrájíme. Petrželku a tymián opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
Potom lístečky otrháme a posekáme.
Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a posekané bylinky. Přibližně minutu dusíme, pak odstavíme z plamene.
K mletému masu přidáme podušenou směs, 2 vejce, strouhanku, hořčici, rajčatový protlak, mletou papriku, chilli koření
a citronovou kůru.
Masovou hmotu ochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.
Čtyři zbývající vejce uvaříme natvrdo, zalijeme studenou vodou a vychladlé oloupeme.
Vymaštěnou formu na srnčí hřbet naplníme polovinou masové hmoty.
Na masovou vrstvu poklademe natvrdo uvařená vejce, které zakryjeme druhou polovinou masové hmoty. Povrch uhladíme.
Naplněnou formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme.

Jako příloha se dobře hodí opečené brambory, brambory pečené ve slupce nebo bramborové pyré. Náplň z mletého masa výborně chutná i na studeno s hořčicí, zeleným salátem, rajčaty a domácím chlebem.

Podobné recepty:

Nádivka z mletého masa, Ořechové a makové rohlíky, Fazolka překládána masem, Nádivka nejen do kuřete, Velikonoční masový chlebíček