Hovězí medailonky

Potřebujeme:

4 kusy hovězích plátků ze svíčkové, 1 menší pórek, 4 plátky prorostlé oravské slaniny, 2 lžíce másla, olej na opékání, olivový olej na potření, francouzskou hořčici, 10 cherry rajčátek, 1 větší mrkev, 8 šalotek, 2 menší cukety
Omáčka: 150 ml masového vývaru, 100 ml suchého bílého vína, 1 plechovku loupaných rajčat, 1 lžičku kukuřičného škrobu, 1 PL sladké sójové omáčky, pepř čtyř barev, sůl

Jak na to:

Hovězí maso omyjeme a osušíme. Každý plátek masa potřeme olivovým olejem, hořčicí, osolíme, opepříme a položíme na něj kousek umytého pórku.
Maso zabalíme do rolky, obalíme slaninou a do spirály svážeme potravinářskou nití. Opékáme na oleji z každé strany asi 5 minut. Vyjmeme a odložíme do tepla.
Mezitím v pánvi rozpustíme máslo a opečeme šalotky, na kolečka nakrájenou cuketu, poloviny rajčat a na plátky nakrájenou mrkev.
Okořeníme čerstvě mletým pepřem a opékáme asi 10 minut. Pak zeleninu vyjmeme a necháme na sítku okapat. Do výpeku z masa vlijeme vývar, sójovou omáčku, loupaná rajčata a přidáme kousek másla.
Šťávu případně zahustíme škrobem rozmíchaným v 50 ml studené vody. Před koncem vaření přidáme víno a dobře promícháme.
Podáváme s bramborami, opečenou zeleninou a omáčkou.

Podobné recepty:

Trojkorunka, Hovězí medailonky, Dianiny toasty, Panenské medailonky ve vlaškém ořechu, Hovězí svíčkové medailonky