Hrachová polévka s uzeným kolenem

Potřebujeme:

250 g mrkve, 2 velké cibule, 250 g kedlubny, 250 g brambor, 2 stopky celeru, 250 g suchého žlutého loupaného poleno hrachu, 3 celé hřebíčky, 1 uzené koleno (asi 1 / 2 kg), 1 l vody, 500 ml světlého piva, 250 g párků, 1 lžičku hořčice svazek petrželky

Jak na to:

Mrkev, cibuli, kedlubny, brambory a celer nakrájíme na kostky. Hrách opláchneme. V hrnci smícháme zeleninu s hrachem, přidáme koleno
a zalijeme vodou a pivem.
Pomalu uvedeme do varu a průběžně odstraňujeme sraženinu z povrchu polévky. Hrnec přikryjeme a vaříme, dokud hrách i maso nezměknou.
Uvařené koleno vyjmeme z polévky, maso obereme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme ho zpět do polévky a přidáme párky nakrájené na kolečka. Necháme vařit asi 4 minuty.
Na závěr přidáme hořčici rozmíchanou s trochou polévky a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Uzená hrachová-mrkvová polévka, Fazolová polévka s uzeným kolenem, Hrachová kaše, Hrachová kaše s uzeným masem, Hrachová polévka s kroupami