Ovocná bublanina

10.1.2012
Potřebujeme:

6 žloutků, 30 dkg polohrubé mouky, 25 dkg másla, 30 dkg kryst.cukru, šťávu z jednoho citronu a nastrouhanou kůru, 1 / 2 prášku do pečiva, 6 bílků sníh, 1 vanilkový cukr

Jak na to:

Žloutky utřeme s máslem, cukrem, citrónem a pomalu přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme sníh z bílků. Lehké těsto vylijeme na vymazaný a moukou posypaný plech.
Ovoce vypeckujeme, necháme okapat, posypeme moukou a poklademe na těsto. Pečeme v horké troubě.

Pokud děláme koláč v zimě ze zavařeniny můžeme na vychladlý koláč dát tento krém:
1 l kompotové šťávy, 2 bal. zlatý klas - pudinkový prášek, uvařit na vylít na vychladlý koláč

Podobné recepty:

Lahodná bublanina, Bublanina, Ovocná bublanina, Rychlá bublanina, Obrácená tvarohovo-ovocná bublanina