Brokolice s kuřecím masem

Potřebujeme:

300 g kuřecích prsíček, 400 až 500 g brokolice, 3 lžíce oleje, kousek másla, 1 stroužek česneku, 1 cibuli, sůl, pepř, špetku mletého kmínu, asi 3 lžíce husté zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 3 dcl zeleninového vývaru, trochu citronové šťávy

Jak na to:

Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, potřeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, pak pokrájíme na menší kousky a necháme 30 minut až 1 hodinu odležet v chladu.
Na rozpáleném oleji prudce opečeme maso ze všech stran dozlatova (nedáme vše na jednou, rozdělíme ho alespoň na 2 části).
Opečené maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. Do výpeku dáme nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme posekaný stroužek česneku, máslo a očištěné růžičky brokolice.
Podlijeme vývarem a podusíme do měkka. Smetanu rozmícháme s moukou, vlijeme do pánve s brokolicí, přidáme maso, promícháme, krátce povaříme a dochutíme.
Podáváme s těstovinami.

Podobné recepty:

Zapékaná brokolice s kuřecím masem, Těstoviny s kuřecím masem a smetanovo-sýrovou omáčkou, Zapékaná brokolice s kuřecím masem, Těstoviny s kuřecím masem a nivovou omáčkou, Lasagne s kuřecím masem a brokolicí