Tvarohové řezy s bobulovém ovoci

11.1.2012
Potřebujeme:

300 g hladké mouky, 200 g másla, 100 g moučkového cukru, sůl, 1 žloutek
Krém: 8 plátků želatiny, 125 ml mléka, 180 g cukru, sůl, strouhanou kůru z jednoho citronu, 4 žloutky, 500 ml smetany, 500 g tvarohu
Obloha: 1 pohár kompotu-broskve, 250 g malin, 250 g ostružin, 200 g borůvky, 200 g červeného rybízu

Jak na to:

Mouku prosejeme na desku, přidáme máslo, moučkový cukr, sůl a žloutek. Vypracujeme těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
Troubu rozehřejeme na 180 ° C.
Na pomoučněném vále rozválíme těsto na velikost plechu. Plech vymažeme a uložíme na něj těsto. Propícháme vidličkou a asi 20 min pečeme. Necháme vychladnout.
Krém: Dáme nabobtnat želatinu. Mléko s cukrem, solí a citronovou kůrou za stálého míchání přivedeme k varu a odložíme z ohně. Odebereme několik lžic mléka, smícháme se žloutky a vlijeme zpět do mléka. Želatinu vymačkáme a rozpustíme v horkém mléce. Za občasného míchání necháme vychladnout.
Broskve slijeme a necháme okapat. Nakrájíme na větší kousky. Ovoce přebereme, kromě malin omyjeme, necháme okapat a smícháme.
Na těsto rozložíme polovinu ovoce. Ušleháme smetanu, protlačíme tvaroh, spojíme s vychlazeným mlékem a vmícháme šlehačku.
Krém rozetřeme na ovoce a dáme chladit asi na 3 hodiny. Koláč ozdobíme ovocem, které zůstalo.

Podobné recepty:

Tvarohové řezy, Tvarohové řezy, Tvarohové řezy, Tvarohové řezy s lístkovým těstem, Tvarohové řezy s lístkovým těstem