Kuře na rajčatech

Potřebujeme:

1 kuře, 80 g ztuženého tuku nebo 4 lžíce oleje, 400 g cibule, 4 až 5 rajčat, 1 lžíce kečupu, 1 dcl bílého vína (vývaru), 1 PL citronové šťávy, svazek petrželky, sůl, čerstvě mletý pepř

Jak na to:

Očištěné kuře rozporcujeme na menší kousky, osolíme, opepříme a na ztuženého tuku nebo oleji udusíme ve velké pánvi pod pokličkou spolu s cibulí pokrájenou na jemno a pokrájenými rajčaty asi 10 min.
Pak přilijeme víno nebo vývar, pokapeme citronovou šťávou, dochutíme lžící kečupu, promícháme s nasekanou petrželkou a udusíme do měkka.
Podáváme s bramborem, rýží nebo s chlebem.

NEBO: Podobným způsobem můžeme na cibuli, rajčatech a paprice upéct v troubě kuřecí stehna.
Předem však na nich uděláme zářezy, potřeme je citronovou šťávou, osolíme, opepříme, do zářezů dáme kousky uzené slaniny a necháme v chladu odstát asi hodinu, až potom dáme péct.

Podobné recepty:

Kuře na rajčatech, Kuře na rajčatech, Kuře na rajčatech, Kuře na rajčatech s pomerančema, Kuře na pivě