Jelení medailonky se šípkovou omáčkou

11.1.2012
Potřebujeme:

1500 g jelení kýty, 200 g slaniny s kůží, 40 g soli, 300 g kořenové zeleniny, 50 g cukru, 200 g švestkových povidel, divoké koření, bobkový list, pepř, 100 g rajského protlaku, 150 g citronů, 200 ml červeného vína, 500 g hruškového kompotu, 100 g hladké mouky, 1700g vývaru z kostí zvěřiny, 150 g šípkového džemu, 200 g cibule

Jak na to:

Připravíme si tmavý základ ze zeleniny, který do tmavá orestujeme. Přidáme divoké koření, rajčatový protlak a povidla.
Omáčku zahustíme tmavou jíškou nebo strouhaným perníkem.
Dobře povaříme a dochutíme červeným vínem.
Jelení kýta nakrájíme, osolíme, opepříme, necháme odležet v oleji a před podáváním opečeme.
Jídlo ozdobíme plátkem opečené slaniny a hruškou naplněnou šípkovým džemem.

Podobné recepty:

Jelení medailonky se šípkovou omáčkou, Panenské medailonky ve vlaškém ořechu, Medailonky se švestkovou omáčkou, Telecí medailonky se salátem, Medailonky se švestkovou omáčkou