Grilovaný chřest ve slanině s ředkvičkami

Potřebujeme:

100 g čerstvého chřestu, 50 g oravské slaniny, sůl, vegetu, 50 g ředkvičky, pórek, česnek, olivový olej nebo máslo

Jak na to:

Chřest oloupeme a 15 minut vaříme ve slané vodě. Pak ji obalíme v plátcích slaniny a zpevníme párátkem. Osolíme a grilujeme na oleji do zlatová.
Na oleji nebo másle podusíme na kolečka nakrájené ředkvičky spolu s pórkem pokrájeným na nudličky. Ochutíme vegetou a trochou prolisovaného česneku.
Na talíř klademe dušenou ředkvičky a na ni grilovanou chřest. Jako přílohu podáváme máslově-bylinkové toasty z rohlíků nakrájených na kolečka.

Podobné recepty:

Fritovaný chřest ve slanině s ředkvičkami, Chřestové kapučíno, Grilovaný španělský salát s jablky a piniovými oříšky, Chřest se smetanou, Grilovaný lososový "sandwich" s chřestem, bramborem a holandskou omáčkou