Zvěřina na smetaně

11.1.2012
Potřebujeme:

odblaněný srnčí hřbet (nebo jiná zvěřina), 1 větší mrkev, cibuli, 3 bobkové listy, 10 zrníček pepře, 1,5 dcl octa, sůl, slaninu, hořčici, zakysanou smetanu, krystalový cukr, brusinkový džem nebo kompot

Jak na to:

Zeleninu pokrájíme na kolečka přidáme ocet dáme mírně vařit do 0,45 l vody na asi 5 minut. Děláme tzv.. PAC nebo mořidlo.
Srnčí hřbet prošpikujeme uzenou slaninou a dáme do vychladlého pacu. Odložíme na týden na chladné místo.
Po týdnu vylijeme šťávu se zeleninou do zvlášť hrnce. Maso zakryjeme alobalem a necháme dusit asi hodinu. Potom ho potřeme hořčicí a dáme zapéct asi na 30 minut.
Uděláme si karamel a přidáme do něj smixovanou část výpeku. Dáme na maso spolu s kysanou smetanou. Přidáme brusinkový džem nebo kompot. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo makaróny.

Podobné recepty:

Zvěřina na smetaně, Žampióny na smetaně, Kuře na smetaně, Žampiony na smetaně, Zvěřina na jehle