Zelné taštičky

Potřebujeme:

2 sáčky rýže, 20 dkg mletého masa nejlépe plec, 2 středně velké červené cibule, 2 lžičky pepře, sůl, vegetu, masox nebo vývar, 1 velkou zelí, 40 dkg kysaného zelí

Jak na to:

Velké zelí, kterou jsme zbavili středu, povaříme ve velkém hrnci a nechá přes noc změknout.
Cibuli pokrájíme na kousky, smícháme s mletým masem, přidáme sůl, pepř, vegetu a nakonec vařené rýži.
Odlupuje postupně zelné listy, které pak naplníme a vytvoříme taštičky.
Do pekáče dáme ze spodu kysané zelí, na ni plněné taštičky a zalijeme vývarem z masoxu. Vložíme do předehřáté trouby a pomalu pečeme 50-60 minut. Hotové taštičky podáváme se zelím, ozdobíme zakysanou smetanou a kouskem kapie. Podáváme s chlebem.

Podobné recepty:

Zelné taštičky, Čokoládové taštičky s malinovou omáčkou, Brokolicové-šunkové taštičky, Taštičky z listového těsta, Taštičky plněné brynzou