Domácí hamburger

17.1.2012
Potřebujeme:

400 g mletého vepřového masa, 100 g mletého hovězího masa, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, sójovou omáčku, mletý kmín, mletou sladkou papriku, olej

Jak na to:

V misce smícháme vepřové a hovězí mleté ​​maso. Přidáme sůl, prolisovaný česnek, mletý pepř, majoránka, mletou sladkou červenou papriku, mletý kmín, dochutíme sójovou omáčkou a dobře promícháme. Směs necháme asi hodinu odstát na chladném místě.
Mokrýma rukama formujeme kulaté hamburgery. Na jedné straně je potřeme olejem a položíme na rošt.
Grilujeme asi 8 minut, pak obrátíme a grilujeme dalších 8-10 minut z druhé stany.

Podobné recepty:

Hamburger, Hamburger Texas, Domácí špaldové bio piškoty, Domácí becherovka, Citronová bábovka