Maďarské pečené maso

Potřebujeme:

500 g vepřové kýty, 20 g hladké mouky, 20 g másla, lžičku mleté ​​sladké červené papriky, 150 g rajčat, špetku rozdrcené kmínu, sůl, 40 g nastrouhaného sýra, 20 g sádla, 4 stroužky česneku, 250 g zelené papriky

Jak na to:

Z odblaňeného a umytého masa nakrájíme řízky, naklepeme je a osolíme. Okraje nařízneme a obalíme v mouce, do které jsme zamíchali mletou papriku a rozdrcený kmín.
Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme a uložíme do ní připravené řízky. Posypeme je na plátky nakrájeným česnekem, proužky zelené papriky a čtvrtka rajčat. Osolíme a dáme péct.
V polovině pečení pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme. Podáváme s vařenými brambory posypaným nasekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Pečené koleno na pivu, Pečené vepřové kotlety, Maďarské řízky, Pomazánka z kuřete, Pečené pstruhy