Cikánská roštěná

Potřebujeme:

600 g hovězího masa, sůl, 60 g oleje, 80 g cibule, mletou červenou papriku, pepř, 20 g hladké mouky, 60 g slaniny uzené bez kůže

Jak na to:

Omyté, osušené a naklepané maso nařežeme na řízky, osolíme, okraje nařízneme a na rozpáleném oleji po obou stranách prudce osmažíme. Ve zbytku oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme červenou papriku, pepř, vložíme opražené maso, podlijeme a dusíme.
Když je maso měkké, zaprášíme ho moukou a povaříme. Na hotový řízek před podáváním položíme kousek slaniny nakrájené do formy hřebínku. Podáváme s bramborami a sladkokyselou okurkou.

Podobné recepty:

Ďábelská roštěná, Roštěná naruby, Cikánská pečeně, Roštěná na znojemský způsob, Roštěná s koprem