Francouzský bramborový salát

Potřebujeme:

100 g brambor, 400 g sterilované hotové směsi mrkve, hrášku a kukuřice, 50 g celeru, 50 g kyselých okurek, 150 g kyselých jablek, posekaný nebo sušený tymián a bazalku podle chuti, 100 g majonézy nebo jogurtu
Nálev: šťávu z 1 citronu, 1 PL octa, 1 PL worcesterské omáčky, 1 lžičku moučkového cukru, pepř, sůl

Jak na to:

Neloupané umyté brambory uvaříme ve slané vodě. Na kostičky pokrájený celer uvaříme zvlášť v osolené vodě. Oloupané brambory nakrájíme na kolečka nebo protlačíme přes mřížku.
Přidáme sterilovanou zeleninu, uvařený celer, nadrobno nakrájené okurky a oloupaná jablka. Vše spolu zlehka promícháme a zalijeme nálevem.
Nálev připravíme z citronové šťávy, octa, worcesterské omáčky, bylinek, cukru, soli a pepře. Vlijeme ho do salátu, přidáme majonézu a promícháme.
Salát necháme v chladu odležet, aby se všechny chutě dobře spojily.

Podobné recepty:

Bramborový salát s celerem a jablky, Těstovinový salát s kukuřicí, Francouzský salát z vařeného květáku, Těstovinový salát s francouzským nálevem, Bramborový salát se zelím