Multivitaminové povidla

Potřebujeme:

400 g jablek, 500 g hrušek, 100 g mrkve, 1 banán, 550 g moučkového cukru, 2 lžičky kyseliny citrónové, asi 1 cm celé skořice, 5 hřebíčků

Jak na to:

Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, jablka a hrušky nakrájíme na menší kostky (i s nepoškozené slupka) a smíchu v hrnci s cukrem, kyselinou citronovou, hřebíčkem a skořice. Necháme stát přikryté asi 3 hodiny, aby se dužina rozpustila.
Potom za stálého míchání vaříme do zhoustnutí na mírném plameni. Těsně před koncem přidáme na drobné kousky pokrájený banán. Ten vaříme Nejvíce 3 minuty.Vlijeme do sklenic a Uzavřeme.

Podobné recepty:

Jahodové gofry, Šípkové povidla, Povidla z trouby, Švestková povidlová omáčka s rumem, Medailonky se švestkovou omáčkou