Křupavé nudle se zeleninou

Potřebujeme:

25 g malých žampionů, 6 jarních cibulek, 125 g očištěné červené papriky, 50 g celeru, 225 g tenkých vaječných nudlí, 30 ml oleje, 4 stroužky protlačeného česneku, 125 g nařezaných hráškovým lusků, 10 ml světlé sójové omáčky, 30 ml tmavé sójové omáčky, 10 ml cukru, 45 ml rýžového vína nebo suchého sherry, 300 ml zeleninového vývaru, 10 ml mouky a 10 ml vody

Jak na to:

Pokrájíme žampiony, cibulku a červenou papriku a na dlouhé nudličky nastrouháme celer. Uvaříme těstoviny, scedíme a odložíme bokem.
Na velké teflonové pánvi zahřejeme čajovou lžičku oleje a přidáme scezené nudle. Přitlačíme jich co nejvíc, bez míchání na dno pánve.
Na malém ohni jejich 10 až 15 minut opečeme do zlatová, pak už nudlové placku, převrátíme a opečeme i z druhé strany.
Pokud je třeba, přidáme olej nebo vodu, aby si nudle zachovaly vlhkost.
Zatím na zbylém oleji prohřejeme česnek, přidáme celer, houby a papriku a rychle osmažíme asi 3 minuty. Přidáme hrachové stroužky a cibulku a osmahneme další 2 minuty.
Směs ochutíme sójovými omáčkami, cukrem a sherry, zalijeme vývarem a tak přivedeme do varu.
Mouku smícháme s vodou na kaši a přidáme k zeleninové směsi. Prohřejeme asi 4 minuty, dokud zavářku nezhoustne.
Opečené nudle dáme na velký talíř a navrch poklademe zeleninovou směs. Podáváme horké, polité chilli omáčkou.

Podobné recepty:

Speciální nudle, Nudle s vajíčkem, Čínské nudle s masem a žampióny, Asijské nudle, Makové nudle