Fazole po bretaňsku

Potřebujeme:

500 gramů fazole, 300 gramů klobásy, 150 gramů uzeného masa, 100 gramů rajského protlaku, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 lžíce mouky, majoránka, sůl, pepř, paprika, saturejka (čubrica), olej

Jak na to:

Fazoli namočíme na přinejmenším 3 hodiny a pak ji vaříme ve stejné vodě. Během vaření můžeme přidat kousek uzeného. Cibuli oloupeme, nakrájíme, nakrájíme také uzené a klobásu a vše osmažíme. Přidáme k vařící se fazoli. Dochutíme rajským protlakem, majoránkou, paprikou, utřeným nebo vymačkaným česnekem a čubricou. Vaříme dokud fazole nebude měkká. Na oleji zbylém z osmažení cibule a klobásy osmahneme také trochu mouky, kterou na konci vaření fazole vmícháme. Dochutíme solí a pepřem.

Podobné recepty:

Fazole, Fazolová rychlá, Fazole s bílým jogurtem, Babiččiny fazole, Šumajstr