Masová nádivka

Potřebujeme:

300 g vepřového masa (plec), 200 g uzeného masa, 6 vajec, 6 malých housek, 125 ml mléka, 2 PL posekané petrželky, nastrouhaný muškátový oříšek, celý pepř, sůl, pepř, sádlo na vymazání plechu

Jak na to:

Vepřové maso zalijeme malým množstvím vařící vody, přidáme celý pepř, osolíme a uvaříme. Uzené maso zalijeme malým množstvím vařící vody a uvaříme. Uvařené maso po vychladnutí nakrájíme na kostičky.
Housky pokrájené na kostky zalijeme vývarem z uzeného masa asi 1 dcl, přidáme pokrájené maso, nasekanou petrželku, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, osolíme a opepříme.
Zalijeme žloutky, které jsme rozkvedlali v mléce, promícháme a necháme asi 10 minut stát. Potom přidáme tuhý sníh z bílků a promícháme.
Masu dáme do vymazaného hlubšího plechu a pečeme asi 30 minut při teplotě 180/160 ° C.
Masová nádivka chutná teplá i studená.

Podobné recepty:

Masová nádivka, Pikantní masová nádivka, Pikantní masová nádivka, Palačinky s masovou náplní, Bramborové placky podle Lukáše