Ryba ve smetanové kari omáčce

18.1.2012
Potřebujeme:

500 g mořské tresky, 2 šalotky, 1 lžičku koření na ryby, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, 1 / 2 červené chilli papričky (lze nahradit 1 / 4 lžičky sušené), 1 lžičku sypké zeleninové kořenicí směsi, 3 lžičky kari koření , 200 g mraženého hrášku, hrst lístků řapíkatého celeru, 250 g smetany na vaření, pepř, sůl

Jak na to:

Filety z ryby rozmrazíme, osušíme a nakrájíme na 2-centimetrové kostky.
V misce smícháme mouku s kořením na ryby a rybí kostky v ní obalíme. Zbytky mouky před smažením oklepeme.
Do hrnce dáme na rozpálený olej opražit na jemno nakrájenou šalotku. Přidáme kousky ryby a restujeme, dokud nezískají jemný růžový nádech.
Chilli papričku opatrně zbavíme semínek a nasekáme na drobné kousky, které přidáme k rybám. Zalijeme trochou vody, ochutíme zeleninovou kořenící směsí a kari kořením.
Přisypeme hrášek a dusíme asi 4 minuty pod pokličkou. Přidáme na jemno nakrájené lístky celeru a zalijeme smetanou. Necháme přejít varem a po minutě odstavíme. Vhodnou přílohou je rýže.

Podobné recepty:

Ryba na kari koření, Smetanové zapečené file, Květák v kari omáčce, Voňavé brambory ve smetanové omáčce, Marinované kuřecí prsa zapečené v smetanově sýrové omáčce