Plněné paštiky

Potřebujeme:

250 g zmrazeného listového těsta, 1 žloutek, hrubou mouku na vysypání desky
Náplň: 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml drůbežího vývaru, 100 ml mléka, půl vařeného nebo pečeného kuřete, směs bylinek podle chuti, 8 cherry rajčat, 20 černých oliv bez pecek, sůl, pepř, petrželku na ozdobení

Jak na to:

Listové těsto necháme asi 15 minut rozmrazit. Na vále posypaném moukou vyválíme placku silnou asi půl centimetru. Kulatou formičkou o průměru 5-6 cm vykrájíme kolečka. Z každého druhého kolečka vykrojíme menším vykrajovátkem (o průměru 4,5 - 5,5 cm) střed.
Každé plné kolečko potřeme na povrchu vodou a položíme na něj kolečko s vykrojeným středem. Takto upravené paštiky potřeme na povrchu rozšlehaným žloutkem (ne po bocích) a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 ° C asi 20 minut.
Hotové vyjmeme a necháme mírně vychladnout. Středy paštikou ještě trochu vtlačíme vařečkou.
Na náplň v hrnci rozpustíme máslo, přimícháme mouku, přilijeme drůbeží vývar a polovinu mléka. Mícháme na mírném ohni, dokud bešamel nezačne houstnout. Potom přidáme na kostičky pokrájené kuřecí maso, nasekané bylinky, osminky rajčat a překrojené olivy.
Za stálého míchání na mírném ohni několik minut povaříme.
Pokud je omáčka příliš hustá, vmícháme do ní ještě trochu mléka.
Nádivku rozdělíme do vychladlých připravených tzv., paštikou, ozdobíme petrželkou a kolečkem olivy.

Podobné recepty:

Chlebíček ve vejci s paštiky, Pomazánka z paštiky, Těstoviny s paštikou a rajčaty, Plněné telecí závitky, Plněné vejce