Sladký ježci

18.1.2012
Potřebujeme:

4 vejce, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíci kakaa, špetku soli, čokoládovou polevu, želé bonbóny, bonbóny na očka
Krém: 250 g másla, 200 g moučkového cukru
Piškotová nádivka: 240 g balíček kulatých piškotů, 100 g kandovaného ovoce, 200 g másla, 200 ml ovocné šťávy (popř. trošku více dle potřeby), rumovou příchuť

Jak na to:

Těsto: Bílky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme po jednom žloutku, prosátou mouku smíchanou s kakaem, práškem do pečiva a špetkou soli. Směs vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme. Po upečení stáhneme papír a z plátu vykrajujeme kolečka asi o průměru cca 6,5 ​​cm.

Máslový krém: Máslo utřeme s cukrem do pěny a necháme v chladu ztuhnout.

Náplň: Piškoty a kousky těsta, co zůstali po vykrajováním posekáme na malé kousky, přidáme k nim máslo, pokrájené kandované ovoce, rumovou aroma a zalijeme šťávou. Smícháním uděláme polotuhou piškotovou hmotu.
Vychladlé kolečka potřeme máslovým krémem a na krém vytvarujeme z piškotové nádivky ježky. Ježků polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí polevy, ze zbylého máslového krému uděláme ježkovy "bodláčky".
Ježky ozdobíme: dáme očka, čumáček a na bodliny cukrátkové ovoce. Můžeme je dát ještě chvíli do chladu, aby ztuhly.

Podobné recepty:

Rajská polévka s ovesnými vločkami, Gnocchi de pollo, Ježci, Oravský ježci, Kokosový ježci