Kaštanová polévka

Potřebujeme:

1 / 2 kg jedlých kaštanů, 3 / 4 litrů masového vývaru, 10 dkg bílého chleba, sůl, bílý pepř, cukr, 2 lžíce másla

Jak na to:

Kaštany nařízneme do kříže a na plechu ve vyhřáté troubě pečeme, dokud začnou odpadávat slupky (nařezané kaštany můžeme také vařit, a potom oloupat).
Očištěné kaštany vložíme do masového vývaru a vaříme 1 / 2 hodiny.
Pak asi 8 kaštanů vyjmeme a odložíme. Ostatní kaštany spolu s vývarem přecedíme a vložíme zpět do hrnce.
Z bílého chleba odkrojíme kůrku, střídku rozlámeme do polévky a ještě chvíli vaříme. Nakonec osolíme, opepříme, osladíme podle chuti a před podáváním přidáme kousek másla. Odložené kaštany posekáme a zamícháme do polévky.

Podobné recepty:

Kaštanová nádivka, Krémová kaštanová polévka, Kaštanová polévka, Kaštanová roláda, Kaštanová pěna