Vdolky

Potřebujeme:

250 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1 / 2 l mléka, 1 kostku kvasnic, 2 lžíce krystalového cukru, špetku soli, 1 dcl oleje, hrst ovesných vloček

Jak na to:

Z kvasnic, cukru a trochy mléka vytvoříme kvásek. Ve větší nádobě smícháme mouku, vejce, mléko a ovesné vločky. Do vymíchání směsi přidáme kvásek, trochu oleje a cukr a dobře vymícháme. Dáme ho minimálně na půl hodiny nakynout.
Těsto nakyne minimálně do jednou tolik objemu a bude velmi křehké. Pak vdolky už jen osmažíme na trochu naolejované pánvi. Dozdobíme podle fantazie.

Podobné recepty:

Falešné vdolky, Vdolky z jogurtu, Rychlé vdolky, Vdolky, Vdolky