Dobošový dort

19.1.2012
Potřebujeme:

4 celé vejce, 4 lžíce krystalového cukru, 4 lžíce hladké mouky, 1 / 2 prášku do pečiva, hrubou mouku + tuk na obsypání formy
Náplň: 1 / 2 l mléka, 1 +1 / 2 vanilkového pudinku, 1 vanilkový cukr, 20-25 dkg krystalového cukru, 2 Palmarín, kakao

Jak na to:

Korpus: Na jeden dort je nutné upéct korpus 3-krát. Celá vejce +4 lžíce krystalového cukru vyšleháme do pěny. Do takto vyšlehané hmoty přidáme 4 lžíce hladké mouky +1 / 2 prášku do pečiva. Opatrně promícháme a vlijeme do připravené formy (pokud nemáte teflonovou formu, je nutné dno formy vyložit mastným papírem na pečení + boky formy vymažeme tukem a obsypeme hrubou moukou, aby se korpus lépe vyklápět.
Na dort potřebujeme 3 korpusy, takže postup opakujeme 3-krát. Korpus necháme vychladnout a každý kousek prořízneme opatrně na polovinu.

Náplň: Z 1 / 2 l mléka +1 1 / 2 vanilkového pudinku uvaříme pudink. Do ještě teplého pudinku přidáme 1 vanilkový cukr +20 až 25 dkg krystalového cukru +1 / 2 Palmarínu. Dobře promícháme. Vychladlý pudink dáme do mixéru a rozmixujeme jej spolu s 1 +1 / 2 Palmarínu. Dobře vyšleháme. Do zbytku nádivky opatrně zamícháme kakao, podle vlastní chuti.
Hotovou nádivkou už jen slepíme všechny korpusy / po prořezání 6 kusů a ozdobíme podle fantazie.

Podobné recepty:

Dobošový dort, Vídeňský dort, Ořechově - kávová dort, Sachr dort, Piškotový dort