Kuřecí řízky

Potřebujeme:

800g kuřecích prsíček, 1 středně velký pórek, 1 větší cibuli, 2-3 vajíčka, 1 konzerva žampionů, 15 dkg tvrdého sýra (nastrouhaný), 3 stroužky česneku, 100 ml oleje (možná i méně), 1 KL soli, 1 KL koření gyros, 1 / 2 KL pepře

Jak na to:

Řízky naklepeme a nařízneme okraje. Posypeme připravenou směsí koření (sůl + gyros + pepř) a necháme odstát alespoň 2 hodiny. Odleželé řízky zprudka opečeme z obou stran a poklademe těsně vedle sebe na plech.

Náplň: Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a pórek, chvilku orestujeme a přidáme i žampiony a osmahneme cca 10minut. Už nesolíme. Pánev sundáme z ohně a ještě do horkého přilijeme rozmíchaná vajíčka s prolisovaným česnekem. Už nesmažíme.
Do této řídké (polosyrové) omelety postupně přisypáváme nastrouhaný sýr a tím ji zahustíme. Touto nádivkou uděláme hromádky na opečené řízky a vložíme do předehřáté trouby na cca 45 min (při kuřecím mase i kratší). Pečeme při 175 stupních.
Podáváme s dušenou zeleninou nebo rýží.

Podobné recepty:

Dušené kuřecí řízky s cibulí, Harmonické kuřecí řízky, Kuřecí řízky v marinádě, Zapékané kuřecí řízky, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí