Muffiny s malinami a bílou čokoládou

19.1.2012
Potřebujeme:

Suchá směs: 2 sklenice hladké mouky, 1 / 2 sklenice kryst.cukru, 1 PL prášku do pečiva
Mokrá směs: 1 větší nebo 2 menší vejce, 1 sklenka učiněného kyselého mléka, 1 / 4 sklenice oleje
1 pohár malin (mražených nebo čerstvých), 1 pohár posekané bílé čokolády

Jak na to:

Kyselé mléko uděláme tak, že do sklenice dáme 1 lžíci octa a dolijeme mlékem do 250 ml. Promícháme a necháme minutu odstát.
Mokrou směs přilijeme do suché, přidáme maliny a pohár bílé čokolády. Směs jemně promícháme, pokud je třeba můžeme přidat i trochu mléka. Nemícháme silně a dlouho, neboť muffinky zůstanou nízké a tuhé.
Hmotu pak dáme do formy a pečeme při 190 C, asi 20-25 minut. Párátkem vyzkoušíme zda jsou muffiny upečené. Muffiny necháme ustát v plechu 5 minut, a pak dáme na mřížku vychladnout.

Podobné recepty:

Mokka oválky, Kokosová zmrzlina s bílou čokoládou a mandlemi, Muffiny, Čokoládové - kávové muffiny, Kostka ,,Margot