Nudlový nákyp s feferonkou

Potřebujeme:

250 g širokých nudlí, sůl, pepř, tuk na vymazání formy, 3 feferonky, 1 stroužek česneku, 1 cibuli, 200 g syrové šunky, 6 lžic olivového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml hovězího bujónu, 150 g lučiny, 150 ml mléka, 500 g rajčat, 100 g vypeckovaných oliv, 50 g ementálu, 1 svazek pažitky

Jak na to:

Široké nudle uvaříme v osolené vody podle návodu. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů.

Omáčka: Jemně nasekáme oloupanou cibuli a česnek, zpěníme na rozehřátém oleji a poprášíme moukou. Podlijeme vývarem z hovězího bujónu a povaříme. Přimícháme krémový sýr rozmíchaný v mléce, osolíme a opepříme. Krátce povaříme.
Umyté feferonky a oloupaná rajčata zbavíme semen. Šunku nakrájíme na nudličky.
Nudle promícháme s kolečky feferonek, rozčtvrcenými olivami, kostkami rajčat, šunkou a 2 lžícemi nastrouhaného sýra.
Směsí naplníme vymaštěnou zapékací formu, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Zapékáme asi 40 minut. Podáváme posypané nahrubo nasekanou pažitkou.

Podobné recepty:

Nudlový nákyp s hruškami, Nudlový nákyp s tvarohem, Nudlový nákyp, Citrónový nákyp, Nákyp z jablek a banánů