Laskonky

21.2.2012
Potřebujeme:

4 bílky, 125 g krystalového cukru, 100 g moučkového cukru, 30 g maizeny-solamyl, 200 g kokosové moučky
Náplň: 2 vejce, 100 g krystalového cukru, 2 lžíce instantní kávy, 250 g másla

Jak na to:

Bílky vyšleháme na tuhý sníh, do kterého postupně zašleháváme krystalový cukr až do úplného zhoustnutí. Prosátý moučkový cukr s maizenou zlehka zapracujeme do sněhu, aby v něm nezůstaly žádné bulky. Nakonec vmícháme kokosovou moučku.
Plech na pečení vyložíme mastným papírem a pomocí formičky na laskonky natíráme sněhovou hmotu. Sušíme v troubě vyhřáté na 50 ° C několik hodin. Mezi dvířka trouby vsuneme vařečku, aby mezerou mohla unikat přebytečná pára.
Upečené laskonky pospojovat krémem.

Krém: Vejce s cukrem vyšleháme nad parou do tuha. Máslo s instantní kávou vymícháme do pěny a spojíme s vychladlou vaječný masou.

Podobné recepty:

Laskonky, Laskonky, Laskonky, Laskonky, Kokosové laskonky