Krevetové topinky

Potřebujeme:

2 plátky toustového chleba, 100 g krevet, 20 ml koňaku, 1 stroužek česneku, 20 g nastrouhaného parmazánu, 50 g majonézy, 1 PL nasekaných bylinek, worchesterskou omáčku, sůl, 1 PL olivového oleje na vymazání plechu, petrželku nebo pažitku na ozdobení

Jak na to:

Plátky chleba opečeme. Krevety pokapeme koňakem a necháme 30 minut marinovat. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s majonézou, nastrouhaným parmezánem a bylinkami. Výrazně osolíme a ochutíme worcesterskou omáčkou.
Troubu předehřejeme na 200 ° C. Krevety necháme okapat, rozdělíme na opečené topinky a přelijeme ochucenou majonézou.
Krevetové topinky poklademe na plech vymazaný olivovým olejem a vložíme do horké trouby a zapékáme asi 5 minut. Hotové ozdobíme petrželkou nebo pažitkou.

Podobné recepty:

Topinky v těstíčku, Topinky s pikantní rajčatovou omáčkou, Rychlé topinky, Topinky s pálivou ďábelskou pomazánkou, Kuřecí játra na topince