Řezy se žloutkovou šlehačkou

21.2.2012
Potřebujeme:

Těsto: 750 g listového těsta
Žloutkový šlehačka: 0,8 l mléka, 4 žloutky, 100 g vanilkového pudinkového prášku, 240 g krystalového cukru, 20 g vanilkového cukru, 750 ml smetany na šlehání, 3 ztužovače šlehačky
Bílková poleva: 2 bílky, 200 g prosátého moučkového cukru, 1 lžičku citronové šťávy

Jak na to:

Listové těsto rozválíme na 3 pláty vysoké asi 3 milimetry.
Pomocí válečku přeneseme postupně těsta na tři suché plechy. Propícháme vidličkou a vložíme do vyhřáté trouby a upečeme při teplotě 220 ° C.
Po vychladnutí pláty naplníme žloutkovou šlehačkou. Vrchní plát těsta polijeme polevou a necháme na chladném místě ztuhnout.

Náplň: V mléce rozšleháme žloutky, pudinkový prášek, krystalový cukr a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty a necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku vmícháme vanilkový cukr a šlehačku, kterou jsme získali vyšlehanou smetanou ke šlehání se ztužovačem.

Poleva: Práškový cukr mícháme s bílky a citrónovou šťávou, dokud není poleva hladká.

Podobné recepty:

Řezy se žloutkovou šlehačkou, Řezy se žloutkovou šlehačkou, Vaječný krém, Medové řezy, Žloutkové ořechové řezy