Jahodový losos

6.7.2012
Potřebujeme:

očištěný naporcovaných losos, 10 dkg jahod, 10 dkg banánů, 10 dkg mandarinek, čerstvý špenát, sladkou smetanu, kysanou smetanu, sladkou sójovou omáčku, máslo, špetku drceného kmínu, solčanku, muškátový ořech, pepř, sůl (namísto solčanky)

Jak na to:

Lososa natřeme solčankou, pokapeme sójovou omáčkou a dáme na pánev, na níž jsme předtím rozpustili máslo. Jemně přidáváme jahody, mandarinky a banány.
Posypeme muškátovým ořechem, solčankou, přikryjeme a necháme podusit. Odkryjeme, přidáme špenátové listy a necháme podusit.
Opět odkryjeme, podlijeme sojovou omáčkou a na závěr posypeme drceným kmínem.
Vyjmeme z pánve lososa a ovoce, výpek se špenátem přikryjeme a necháme podusit. Přidáme zakysanou a sladkou smetanu, rozmixujeme a takto vzniklou pěnou polijeme lososa. Podáváme s bramborami.

Podobné recepty:

Jahodový losos, Ovocný kamarád, Jahodové gofry, Barevné řezy, Losos se smetanovou omáčkou