Řízky na jogurtu

Potřebujeme:

4 vepřové řízky z krkovičky, 2 dcl červeného vína, 4 lžíce bílého jogurtu, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, koření kari, koření chilli, majoránka, oregano, sójovou omáčku, worcestrovou omáčku

Jak na to:

Řízky naklepeme, okrajové blány nařízneme, osolíme je, posypeme mletým pepřem a poklademe do pekáče. Na každý řízek prolisujeme jeden stroužek česneku a rovnoměrně rozetřeme po řízku.
Pokapeme sójovou a worcestrovou omáčkou, posypeme jemně kořením kari, chilli, oreganem, majoránkou. Na každý plát masa dáme lžíci jogurtu, který rovnoměrně po řízku rozetřeme.
Podlijeme vínem a odložíme do chladničky na 4 hodiny. Pekáč s marinovaným masem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě asi 170 stupňů Celsia 20 až 30 minut. Podáváme s bramborovým salátem.

Podobné recepty:

Řízky v jogurtové marinádě, ŘÍzky v jogurtu, Jogurtové řízky, Řízky na jogurtu, Šťavnaté řízky v jogurtu