Sýrová omeleta

Potřebujeme:

200 g vychladlých brambor uvařených ve slupce, 2 lžíce oleje, 3 vejce, sůl a pepř, 50 g strouhané gouda, 2 lžíce nasekané petrželky

Jak na to:

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji je z obou stran opečeme do křupavá.
Vejce rozšleháme s 3 lžícemi vody, osolíme a opepříme. Nalijeme na brambory, přikryjeme a necháme srazit. Správně upečená sýrová omeleta má pevnou konzistenci, ale na povrchu se ještě mírně leskne.
Omeletu po upečení posypeme petrželkou, přeložíme na talíře a ihned podáváme.

Podobné recepty:

Sýrová omeleta, Zeleninová omeleta, Sýrová omeleta, Sýrová omeleta, Jablečná omeleta