Pekingské těstoviny

8.2.2012
Potřebujeme:

100 g tenkých rýžových těstovin, 500 g pekingského zelí, 1 jarní cibulku, 4 stroužky česneku, 2 vejce, 4 PL slunečnicového oleje, 250 g mletého vepřového masa, 4 lžíce sójové omáčky, 2 PL hnědého cukru

Jak na to:

Těstoviny zalijeme v misce vařící vodou a necháme asi 10 minut odstát. Vodu slijeme, těstoviny opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pokrájíme nebo rozvlákní je na menší kousky.
Pekingskou zelí rozkrojíme na čtvrtky, tvrdou a spodní část odstraníme, zbytek nakrájíme na jemné proužky.
Omytou jarní cibulku nakrájíme spolu se zelenou částí na kolečka, hlávky česneku prolisujeme.
Do misky rozklepneme vajíčka a vidličkou jejich rozšleháme.
Na oleji chvíli podusíme pokrájené zelí s cibulkou, pak je vyndáme. Do pánve přilijeme trochu oleje a opečeme na něm mleté ​​maso s prolisovaným česnekem.
Maso na pánvi shrneme trochu stranou a na uvolněné místo vylijeme rozšlehaná vejce. Nemícháme, když začnou tuhnout, roztrháme jejich vařečkou a smícháme s masem.
Do pánve přidáme těstoviny a zeleninu, promícháme a chvíli podusíme. Dochutíme sójovou omáčkou a cukrem.

Podobné recepty:

Palačinky z pekingské zelí, Pekingské těstoviny, Ťamanský nudle, Zapečené těstoviny, Ovocný salát